Czy wiesz, co znajduje się na Twoim talerzu? Czy jesteś pewien, że Twoja żywność nie zawiera pestycydów?
Jeżeli interesują Cię kwestie związane z pestycydami i ich obecnością zarówno w środowisku, jak i w żywności to nie możesz przegapić naszego webinarium, które odbędzie się już w przyszły czwartek w godzinach 18:00-19:30 na platformie Zoom.
Spotkanie poprowadzą:
p. Halina Kacprzak – edukatorka ekologiczna związana z Polskim Klubem Ekologicznym w Gliwicach, współtwórczyni programu Żywność Ekologiczna, pracująca od ponad 30 lat na rzecz budowania świadomego społeczeństwa obywatelskiego;
oraz
p. Marcin Galicki – współtwórca Programu FoodRentgen, którego celem jest znalezienie i oznaczenie najczystszych produktów spożywczych pod względem pozostałości pestycydów. Wyniki swoich analiz publikuje w postaci raportów konsumenckich.
Link do wydarzenia: https://us02web.zoom.us/j/83927985091
Spotkanie jest częścią projektu dofinansowanego przez Global Greengrants Fund.