Webinarium „Pestycydy w środowisku i w żywności”

Webinarium „Pestycydy w środowisku i w żywności”

Czy wiesz, co znajduje się na Twoim talerzu? Czy jesteś pewien, że Twoja żywność nie zawiera pestycydów?

Jeżeli interesują Cię kwestie związane z pestycydami i ich obecnością zarówno w środowisku, jak i w żywności to nie możesz przegapić naszego webinarium, które odbędzie się już w przyszły czwartek w godzinach 18:00-19:30 na platformie Zoom.

Spotkanie poprowadzą:

p. Halina Kacprzak – edukatorka ekologiczna związana z Polskim Klubem Ekologicznym w Gliwicach, współtwórczyni programu Żywność Ekologiczna, pracująca od ponad 30 lat na rzecz budowania świadomego społeczeństwa obywatelskiego;

oraz

p. Marcin Galicki – współtwórca Programu FoodRentgen, którego celem jest znalezienie i oznaczenie najczystszych produktów spożywczych pod względem pozostałości pestycydów. Wyniki swoich analiz publikuje w postaci raportów konsumenckich.

Link do wydarzenia: https://us02web.zoom.us/j/83927985091

Spotkanie jest częścią projektu dofinansowanego przez Global Greengrants Fund.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *